loading...
خرید گوشی
محمد سامان بازدید : 57 جمعه 30 خرداد 1399 نظرات (0)

امسال برای اپل و آیفون سالی متفاوت است. امسال دهمین سالی است که از معرفی اولین آیفون ، که دنیای موبایل را دگرگون کرد، می‌گذرد. هرسال با معرفی آیفون می‌گفتیم که آیفون جدید معرفی شد اما امسال اپل تصمیم گرفته تا با معرفی ایفون ایکس نشان دهد این آیفون تنها یک آیفون جدید نیست و آغازگر یک دهه دیگر از سلطنت آیفون است. به‌طور حتم شما هم مانند ما سوالات زیادی در مورد این آیفون دارید در این بررسی تخصصی به تمام این سوالات تا جایی که امکان داشته باشد پاسخ می‌دهیم و هدفمان این است که بعد از خواندن این بررسی هیچ نکته مبهمی در مورد این گوشی در ذهنتان نمانده باشد.

بررسی گوشی اپل iphone X

طراحی

یک طراحی و ظاهر متفاوت دقیقاً همان‌چیزی بود که کاربران اپلی منتظرش بودند. این شرکت چهار سال متوالی از طراحی آیفون 6 با کمترین تغییر استفاده کرد و در زمانی که اکثر رقبا به گوشی‌های با صفحه‌نمایش بزرگ اما حاشیه باریک رو آورده بودند طراحی آیفون 8 قدیمی و منسوخ به نظر می‌رسید. حالا اپل از یک طراحی بدون حاشیه اما متفاوت از رقبا استفاده کرده که مزایای و معایب خودش را دارد. آیفون 10 از نظر اندازه تنها کمی از آیفون 8 بزرگ‌تر است اما صفحه‌نمایشی بسیار بزرگ‌تر را در خود جای داده است.

به‌جای این‌که مثل سامسونگ، ال‌جی و هواوی حاشیه‌های ضروری صفحه‌نمایش در بالا و پایین آن قرار بگیرد و یا مثل اسنشال فون و می میکس شیائومی حاشیه‌ها به پایین صفحه رانده شوند اپل یک حاشیه باریک با ضخامت ثابت را به شکل یکنواخت در اطراف صفحه‌نمایش قرار داده است.

 

به این ترتیب با این‌که از نظر نسبت صفحه‌نمایش به بدنه آیفون 10 پایین‌تر از رقبا قرار می‌گیرد اما در نگاه اول گوشی بی‌حاشیه‌تر از رقبا به نظر می‌رسد؛ البته اگر بریدگی بالای صفحه را در نظر نگیریم.

 

با حذف حسگر اثر انگشت تاچ آی‌دی اپل مجبور شد تا یک روش جایگزین ایمن برای آن پیدا کند و برای ایمن‌سازی تشخیص چهره نیز مجبور به استفاده از سنسورهای فروسرخ و تشخیص عمق در کنار دوربین سلفی شد. به همین دلیل این بریدگی حالا بلندگوی مکالمات، دوربین سلفی و سنسورهای را در خود جای داده و اپل ترجیح داده سمت چپ و راست آن‌ها را به ادامه صفحه‌نمایش اختصاص دهد.

شکی نیست که آیفون 10 از جلو یکی از جذاب‌ترین گوشی‌های هوشمند است. حتی قاب استیل بدنه که به نظر جنسی شبیه به قاب فلزی آیفون 3GS یا آی‌پادها دارد با انعکاس نور جذابیت خاصی به آیفون 10 داده است. این قاب البته پس از مدتی درست مثل همان محصولات از خش‌های ریز پر می‌شود؛ هرچند که این خش‌ها در نسخه خاکستری کمتر قابل مشاهده است.

پشت گوشی درست مثل آیفون 8 شیشه‌ای طراحی شده تا نه‌تنها نسبت به نسل پیشین متفاوت باشد بلکه امکان شارژ بی‌سیم را نیز فراهم کند. اما خریداران آیفون 10 برای این‌که به همه بفهمانند جدیدترین آیفون اپل را با قیمت گزافی خریداری کرده‌اند انتظار تغییرات بیشتری نسبت به آیفون 8 را دارند.

 

شاید به همین دلیل اپل دوربین دوگانه را این‌بار عمودی طراحی کرده است. این ماژول دوربین برآمدگی بیشتری هم دارد و شاید بزرگترین نقطه ضعف طراحی گوشی باشد. این در حالیست که سامسونگ در گلکسی نوت 8 به کلی برآمدگی دوربین را حذف کرده و این برآمدگی در میت 10، ال‌جی V30 یا سایر رقبا نیز بسیار کمتر و قابل چشم‌پوشی است.آیفون 10 همچنین حالا با بدنه شیشه‌ای خود 174 گرم وزن دارد که نسبت به گلکسی اس 8 با وزن 155 گرم و ال‌جی وی 30 با وزن 158 گرم و صفحه‌نمایش هم‌اندازه و یا بزرگ‌تر بسیار سنگین‌تر است. این وزن بیشتر البته باعث شده تا حس کنید با یک محصول گران‌قیمت مواجهید (که البته هستید) اما همچنین این احساس خطر را ایجاد می‌کند که در صورت افتادن گوشی خسارت قابل توجهی به آن وارد خواهد آمد.

با حذف دکمه هوم حالا دکمه پاور وظیفه احضار سیری را برعهده دارد و به همین دلیل اندازه‌ای دوبرابر بزرگتر دارد. دکمه‌های تنظیم صدا و بی‌صدا کردن اما کماکان بدون تغییر در سر جای خود هستند.

صفحه نمایش و سخت افزار

نمایشگر 5.8 اینچی آیفون X دارای وضوح 1125 در 2436 پیکسل است. بخشی از این اعداد نامتوازن به دلیل وجود نوار کوچک بالای نمایشگر هستند که نسبت متوازن نیمه بالایی و پایینی را به هم زده است. همچنین چگالی پیکسلی نمایشگر نیز 459ppi محاسبه می شود که می توان آن را در بازه نمایشگرهای QHD دانست. اپل در این دستگاه از پنل OLED استفاده کرده که دارای مزایا و معایب خاص خود است. کیفیت رنگ ها بسیار عالی است و روشنایی صفحه حتی در زیر نور مستقیم نیز کاملا مناسب ارزیابی می شود. با این حال پنل های OLED به مرور دچار حالتی به نام پیکسل های شبح مانند می شوند؛ به این معنا که سایه ای از محتویات قبلی نمایش داده شده روی صفحه برای دقایقی همچنان باقی می مانند و به تدریج محو می شوند. البته این اتفاق به زودی برای پنل های آیفون X رخ نخواهد داد و احتمالا حداقل یک سال با بروز چنین حالتی برای صفحات گوشی فاصله داریم.

از نظر سخت افزاری همواره اپل را در صدر جدول بنچمارک ها دیده ایم. همین ماجرا برای آیفون X هم تکرار می شود. پردازنده A11 Bionic احتمالا قدرتمندترین چیپ پردازشی موبایل در جهان است که دارای شش هسته در فرکانس 2.3 گیگاهرتز بوده و با معماری 10 نانومتری ساخته شده است. حافظه رم این دستگاه 3 گیگابایت است اما بهینه سازی های انجام شده توسط اپل باعث شده سرعت پردازش آن با گوشی هایی مجهز به 6 گیگابایت رم نیز قابل مقایسه باشد. برنامه ها با سرعت بسیار بالایی اجرا می شوند و جا به جایی بین آنها نیز بدون تاخیر و کندی صورت می پذیرد.

دوربین

دوربین در این گوشی شباهت زیادی به دوربین در آیفون 8 پلاس دارد اما تفاوت‌هایی در اینجا دیده می‌شود. در آیفون 10 هر دو دوربینی که در قاب پشتی جای گرفته‌اند سنسور 12 مگاپیکسلی دارند و هر دو به OIS مجهزند. لنز معمولی اندازه دهانه دیافراگم f/1.8 و لنز تلفوتو اندازه دهانه دیافراگم f/2.4 دارد.

منوی دوربین همانند نسل‌های قبلی است با این تفاوت که ویژگی‌ای به نام پرتره که در آن قرار دارد تغییراتی پیدا کرده است. با فعال کردن حالت پرتره یک مکعب بالای این منو قرار می‌گیرد که می‌توان چند حالت مختلف پرتره را در اینجا انتخاب کرد. این افکت‌ها شامل نور طبیعی، نور استودیو، نور صحنه، نور کانتور و نور صحنه سیاه‌وسفید است.

مثل همیشه کیفیت دوربین اصلی در حالت عادی و پرتره بسیار خوب است. در حالت عادی و نور روز عکس‌های تهیه شده با این آیفون از آیفون‌های نسل قبل کمی اشباع تر است و از واقعیت کمی فاصله دارد اما ثبت جزئیات بسیار خوب است و این ثبت خوب جزئیات در نقاط تاریک و روشن تصویر به یک اندازه است که سبب می‌شود رنج دینامیکی بسیار خوب باشد.

 

همان‌طور که گفتیم دوربین این گوشی همانند دوربین آیفون 8 پلاس از ویژگی حالت پرتره و پرتره لایتینگ پشتیبانی می‌کند. فرق اساسی آیفون 10 با آیفون 8 پلاس در بخش دوربین در اینجاست که دوربین دوم هم در آیفون 10 از حالت پرتره و پرتره لایتینگ پشتیبانی می‌کند.منوی دوربین دوم بسیار شبیه به منوی دوربین اصلی است. در این منو عکاسی پرتره هم دیده می‌شود که اگرچه سخت‌افزاری نیست اما عکس‌های خوبی با پس‌زمینه مات می‌گیرد. باوجوداینکه عکس‌های گرفته‌شده در حالت پرتره توسط دوربین دوم بسیار خوب است اما با گوشی‌هایی مانند Mate 10 فاصله دارد و میت در این زمینه بهتر عمل می‌کند.

 

به‌طور حتم یکی از جذاب‌ترین کارایی‌های دوربین دوم این گوشی Animoji است. این ویژگی که توسط آن گوشی حرکت 50 ماهیچه‌ صورت شما را دنبال  و این حرکت را به چند اموجی خاص القاء می‌کند از دوربین TrueDepth IR و پروژکتور نقطه‌ای استفاده می‌کند. این ویژگی در گوشی آیفون 10 بسیار خوب عمل می‌کند و تنها زمانی که نمی‌توانید زیاد به آن اعتماد کنید زمان چشمک زدن است که اپل مشغول بهبود کارایی این بخش است و به‌طور حتم در آینده این ویژگی عملکرد بهتری دارد.

فیس آی دی

به تکه اضافی در بالای صفحه برگردیم. در این قسمت به جز یک میکروفون (برای سنسور تشخیص نویز)، اسپیکر و سنسور تشخیص نور که تقریبا در همه گوشی‌ها وجود دارد، یک دوربین مادون قرمز، یک منبع تابش مادون قرمز، یک دات پروژکتور و همچنین دوربین 7 مگاپیکسلی تعبیه شده. اپل به این مجموعه نام سیستم دوربین عمق واقعی یا TrueDepth Camera را اطلاق می‌کند.

 

مهمترین قابلیت جدید آیفون 10 یعنی تشخیص چهره از همین سیستم عمق واقعی استفاده می‌کند. این سیستم عملکردی مشابه کینکت دارد، در حقیقت اپل برای اجرای این پروژه کمپانی‌ای که در سال 2013 کینکت را برای مایکروسافت طراحی کرده بود، خریده است. کاربران با استفاده از این سیستم میتوانند قفل صفحه را باز کرده و به جای پسورد و یا حتی در هنگام پرداخت اینترنتی از آن استفاده کنند. این سیستم به طور کلی جایگزین سنسور اثرانگشت اپل و تاچ آیدی شده است. باز کردن قفل گوشی با چهره در ابتدای کار با آیفون جدید کمی عجیب و نامتعارف است اما پس از مدتی کار با دستگاه و مشاهده پر شدن خودکار نام کاربری و رمز عبور در اپلیکیشن‌ها و صفحات اینترنتی احتمالا از این سیستم استقبال خواهید کرد.

 

یکی از مهمترین نگرانی‌هایی که در مورد آیفون 10 وجود داشت مربوط به فیس آیدی و سیستم تشخیص چهره بود، اما باید اعتراف کنیم که این سیستم بدون هیچ مشکلی وظایف خود را انجام می‌دهد. فیس آیدی قادر است تا چهره صاحبش را با ریش و بدون ریش، با عینک و بدون عینک، با عینک آفتابی و بدون عینک آفتابی و حتی در تاریکی مطلق (با استفاده از دوربین مادون قرمز) تشخیص دهد. باز کردن قفل گوشی با استفاده از عکس و یا چهره شخص دیگری امکان پذیر نیست.با اینحال در برخی موارد نیز فیس آیدی دچار اشتباهاتی می‌شد. البته اکثر این اشتباهات زمانی رخ می‌داد که در چهره تغییرات خیلی زیادی ایجاد شده بود، مثلا زمانی که کلاه بسیار بزرگی روی سر قرار می‌گرفت یا شال گردن نصف صورت را می‌پوشاند. هر زمانی که این سیستم چهره را تشخیص ندهد می‌توان از رمز شش رقمی عددی استفاده کرد.

 

فیس آیدی تنها در زاویه خاصی کار می‌کند، دستگاه باید از روی میز بلند شود و به سمت چهره شما متمایل باشد. به صورت پیش فرض حتما باید برای باز کردن قفل به گوشی نگاه کنید.

 

انیموجی نیز قابلیت جالب و جذابی است. دوربین جلو قادر است تا حرکات صورت شما را تشخیص داده و به شخصیت‌های کارتونی مثل روباه، میمون، آدم فضایی، مرغ و چند کاراکتر دیگر تبدیل کرده و در ویدئوهای ده ثانیه‌ای ارسال کند. البته این قابلیت چیز چندان متفاوتی با چیزی که در حال حاضر در اسنپ چت وجود دارد نیست.

 

اضافه شدن قابلیت‌هایی مثل انیموجی یا سنسورهای تشخیص عمق می‌توانند در تکنولوژی‌های واقعیت افزوده به کار گرفته شوند و در ادامه به وسایل جدیدی برای ارتباط برقرار کردن با گوشی و کنترل اپلیکیشن‌ها تبدیل شوند. پیش از این مایکروسافت از این تکنولوژی‌ها در ویندوز هلو استفاده کرده بود اما اپل با عرضه آن در آیفون 10 این قابلیت‌ها را در دستان تعداد بسیار زیادی از کاربران سراسر دنیا قرار داده است. اما آیا مک بوک‌ها، آیپدها و ساعت‌های اپل نیز با سنسورهای عمق واقعی عرضه خواهند شد؟ باید منتظر باشیم تا در آینده‌ای نزدیک جواب این سوال را پیدا کنیم.

بررسی گوشی IPHONE X

باتری گوشی اپل iphone X

بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری همیشه کلید موفقیت محصولات اپل بوده و در زمینه دوام شارژ نیز اپل به کمک هوش مصنوعی سعی در بهبود آن داشته است. به همین دلیل است که نمی‌توان از روی باتری 2716 میلی‌آمپرساعتی آیفون 10 در مورد دوام شارژ آن قضاوت کرد.

 

به طور کلی به لطف استفاده از صفحه‌نمایش OLED، بهینه‌سازی‌های iOS و همچنین مصرف پایین تراشه A11 Bionic آیفون 10 دوام شارژ خوبی داشته و می‌توان گفت از این نظر میان آیفون 8 و آیفون 8 پلاس قرار خواهد گرفت. به این ترتیب با استفاده متوسط و حتی سنگین می‌توانید یک روز کامل روی دوام شارژ آن حساب کنید اما شارژ کردن شبانه را نباید فراموش کنید.

 

خصوصاً این‌که با وجود پشتیبانی آیفون 10 از شارژ سریع درون جعبه تنها یک شارژر معمولی یک آمپره قرار دارد که در 30 دقیقه تنها 20 درصد باتری را شارژ خواهد کرد. این درحالیست که اگر از یک شارژر مک‌بوک یا پیکسل با توان بالاتر  در اختیار داشته باشید می‌توانید در همین زمان باتری را تا 45 درصد شارژ کنید. به اعتقاد ما نبود شارژر سریع درون جعبه آن هم در سال 2017 غیرقابل قبول است.

 

آیفون 10 همچنین از استاندارد شارژ بی‌سیم Qi (بخوانید: چی) پشتیبانی می‌کند. به این ترتیب می‌توانید تقریباً آن را روی هر پد شارژر بی‌سیمی قرار دهید. شارژ بی‌سیم نسبتاً سریع‌تر نیز قرار است در iOS 11.2 از راه برسد. حالا که آیفون‌ها این ویژگی را اضافه کرده‌اند انتظار داریم شارژرهای بی‌سیم هر چه بیشتر فراگیر شوند.

نتیجه گیری

در نهایت،  آیفون X، از نظر اندازه جایگاهی را پر خواهد کرد که آیفون‌های قبلی موفق به پر کردن آن نشده بودند. تغییراتی مانند حذف کلید هوم و استفاده از فیس‌آیدی نیز تغییراتی هستند که باید منتظر باشیم تا ببینیم کاربران چگونه به آن‌ها واکنش نشان خواهند داد. همچنین برای مقایسه‌ی آیفون X با رقبایی نظیر گلکسی نوت ۸ و پیکسل ۲ اکس‌ال به زمان بیشتری نیاز خواهیم داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
در این وبلاگ سعی شده تا آخرین منابع معتبر برای خرید گوشی به شما معرفی شود تا شما با دلی آسوده به خرید گوشی خود بپردازید. در اینجا سعی میکنیم با معرفی گوشی های مختلف شما را در جریان آخرین اخبار حوزه گوشی موبایل قرار دهیم
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 30
  • آی پی دیروز : 25
  • بازدید امروز : 261
  • باردید دیروز : 89
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 402
  • بازدید ماه : 859
  • بازدید سال : 6,462
  • بازدید کلی : 19,862